Zawsze kochałem gotować. Nigdy jednak nie zajmowałem się tym na poważnie. Ale jeśli już tu trafiłeś, to znaczy, że albo jesteś moim znajomym, albo chcesz coś upichcić, albo jedno i drugie.Teraz chciałbym się podzielić z innymi tym, co sprawia mi przyjemność. Przepis to tylko sugestia, w kuchni idą większe eksperymenty niż w jakimkolwiek laboratorium, więc modyfikacje tego, co tu zamieszczę mile widziane. Docelowo chcę, aby każdy znalazł tu coś dla siebie, będą więc zarówno dania mięsne, wegetariańskie, zupy, desery, napoje, drinki. Serdecznie zapraszam do kontaktu i sugestii w komentarzach lub pod adresem e-mail: jakwasko@gmail.com
Blog > Komentarze do wpisu

Słodki deser w dwóch krokach, czyli domowy kajmak

Przepis wzięty od mojej cioci, ale popularny, że hoho! Kto nie zna, to musi spróbować (niektórzy będą mieli okazję jutro). Pięć minut roboty, 10 złotych mniej, a słodkie, że Twój partner się nie umywa. To tylko dwa kroki! Zapraszam :)
Czas przygotowania: max 5 minut

Składniki: 
- opakowanie suchych wafli
- mleko skondensowane słodzone

Koszt składników: około 10 złotych

Sposób przygotowania:
1. Otwieramy wafle i układamy pierwszą warstwę z jednego wafla, który smarujemy mlekiem (około 1,5 łyżki), przykrywając kolejnym




2. Czynność powtarzamy dopóki nie skończą się wafle, ostatniego oczywiście nie smarujemy od góry


Smacznego! :)

Dlatego że jest to słodkie, tylko tym powinna zachwycać się cała Ameryka.
');

Polecane wpisy